mandag, november 21, 2011

Oppskrift på Tiramisu

.
Tiramisu

Bilde fra matprat.no


5 egg

100 g sukker

500 g mascarpone

1 dl kremfløte

1 klype salt

Ca. 30 savoardikjeks (1.5 pakker)

Revet kokesjokolade eller bakekakao

3 dl veldig sterk espresso

1 dl  Tia Maria, Amaretto, Marsala eller likør/sprit etter smak





Skill plomme og hvite på tre av eggene, sett hvitene til side og visp eggedosis av tre plommer + to hele egg + sukker. 
 
Vend inn mascarpone

Pisk kremfløten stiv, pisk eggehvitene stive sammen med salt og vend dette inn i eggedosis-mascarponekremen

Bland avkjølt kaffe og likør, ha dette i dyp skål

Dypp kjeksene kjapt i kaffeblandingen og dekk bunnen av en firkantet/rektangulær skål med kjeks. 

Hell over halvparten av kremen og strø med revet sjokolade. Nytt lag med dyppede kjeks oppå kremen, så resten av kremen.  Strø revet sjokolade over like før servering.


Må stå kaldt minst fire timer før servering.



0 kommentarer: