tirsdag, august 11, 2009

Juhu! Kondisen er på gang!

I dag er jeg virkelig stolt av meg selv. I forrige uke meldte jeg meg inn i Nautilus - vi blir kraftig sponset av jobben - og begynte å jobbe med både kondisjon og styrke. Jeg går jo en del tur, så jeg har bra utholdenhet, men jeg har ikke løpt en meter siden midt på 90-tallet.

I forrige uke jogget jeg noen ganger på mølla, og på den siste økta holdt jeg en fart på 8 km/t under jogging og 6 km/t under gange. Jeg vekslet mellom 5 min. jogging, 2 min. gange, 5 min. jogging, 2 min. gange osv. Dette holdt jeg på med i ca. fem km. Pluss oppvarming og nedtrapping.

I dag tenkte jeg at jeg skulle øke til 6-2-6-2..osv., men like før jeg satte i gang ombestemte jeg meg og satte opp tempoet til 8,5 km/t i stedet. Planen var da å holde meg til 5-2-5-2-programmet bare i høyere fart. Jeg holdt meg imidlertid ikke til denne planen, i stedet fortsatte jeg å jogge uten de 2-minutters gåpausene. Og fortsatte. Helt til jeg hadde jogget kontinuerlig i fem kilometer! YIIIIHAAAA! Fytti grisen så bra det føles! Hallelujah!

5 km er liksom en magisk grense, da er man i grei fysisk form. Og jeg vil gjerne være i grei fysisk form, ikke bare ha utholdenheten på plass.

Et par uker med dette så har jeg grunntreninga på plass og kan starte med intervaller! De deilige, intense intervallene som gjør hjertet så lykkelig!

4 kommentarer:

Strikkelaura sa...

Knall bra, for en herlig følelse!!
Jeg har en drøm om "å lære og jogge", skjønner? Foreløpig driver jeg med -alt- annet av trening ;-)

Mien sa...

Takk, det føles helt nydelig, ja! :)

lise sa...

Skremmende lesing. Jeg skal gå meg en lang tur på fjellet i dag, bare for å riste løpe- og tredemøllebildene ut av hodet igjen.

Men sprek er du jo..

Mien sa...

Ha ha, lise! Gjett hven som startet intervalltrening i dag? *hyper*

I helga drar jeg til fjells, gleder meg som en unge!