søndag, mars 29, 2009

Flere uglevotter og ellers en fin søndag

Votter
En kollega skal dra tilbake til Østerrike etter å ha jobbet i Norge i seks måneder. Synd! Vi har hatt litt kontakt privat også, så jeg tenkte jeg skulle strikke en liten avskjedsgave til henne. Det ble et par uglevotter. Eller, det ble først ett par, det hvite, men de ble for små. Så ble ett par til, denne gangen i beige/lysbrunt. Litt ubestemmelig farge, egentlig.

Hvite votter: Dobbelt Silja og pinner nr. 4.

Beige votter: Freestyle og pinner nr. 4Turer
Våren er kommet og med den flere turer i skog, mark og fjell! Sist lørdag dro Gunhild og jeg på årets første topptur til et fjell noen få mil borte. Jeje, særlig at vi fant det fjellet. Vi fant parkeringsplassen og begynnelsen på stien og dett var dett. Og det var ikke måte på hvor grundig vi klarte å rote oss bort, og det uten å være klar over at vi hadde gjort det. Rota oss bort, mener jeg. Ho ho, enden på visa ble at vi - etter å ha kommet fram til en liten grusvei og fulgt denne til vi så en gård - måtte banke på i et hus og spørre hvor i all verden vi var. Det var langt, langt borte fra stedet vi hadde parkert. Nærmest ved et helt annet hav. Mobildekninga var ikke særlig heftig, så det ble en del mer trasking på oss mens vi med jevne mellomrom forsøkte å få kontakt med Steeven og sivilisasjonen. Til slutt fikk vi kontakt og ble plukket opp av en hoderystende Steeven som strålte av skadefryd, he he.

Turen i dag gikk rundt i Steinsfjellet med en tur opp til Krokvassnuten. Fin og avslappende.

Søndagskaffe
Litt sånn på impuls hadde jeg bedt Nina og Piero bort på kaffe i ettermiddag. Piero er ikke hjemme i påsken, han drar på plattform i morgen. Litt før-påske-kos med kake og lys. Og under over alle under: SportN sendte en semiklassiker fra Belgia! Kurt var med, men dessverre så vi ikke så veldig mye til ham. Bortsett fra en god og seig føring foran i feltet. Geslin vant, hurra for deg!

Kake:
1 dessertbunn (kjøpt ferdig)
1 dl appelsinjuice til dynking
1 pk. vaniljekrem
1 pakke jordbær
melis
vaniljesukker
markjordbærgelé

Plasser bunnen på fat, dynk med juice. Ha 1-2 ts. vaniljesukker i vaniljekremen og rør det inn. Vaniljekrem på bunnen. Oppskjærte jordbær oppå vaniljekremen. Litt melis strøs over, så helles gelé over. Best å helle over rett før den stivner, men mens den fremdeles er flytende. Yummy!

1 kommentarer:

lise sa...

Herlige uglevotter. Vår og tur, ja. Vi er litt treige til å komme igang (vi leter ikke etter fjell en gang), men når vi bare får fingen ut, så skal det bli mye tur fremover!