søndag, januar 25, 2009

Svinene hos veterinær

Ettersom jeg er litt av ei pingle når det gjelder å klippe små, sarte svineklør bestemte jeg meg for å ta alle tre med til veterinær for kloklipp. Eller, egentlig til dyrepleier Charlotte. Svinene har vært så heldige å ha fast pedikyr hos den snille innehaveren av dyrebutikken i sentrum, men nå har andre overtatt butikken og de trenger en ny, snill pedikyrist. (herregud, heter det virkelig det?!) Derfor dro vi avgårde til smådyrklinikken sist torsdag.

Ikke Fullt Så Lille Svin er jo stamkunde på smådyrklinikken og han er en kjær og elsket gjest. Han har fått utallige tilbakemeldinger på sitt vennlige og tillitsfulle vesen og han er like velkommen denne torsdag ettermiddagen som alltid. Det tar riktignok litt tid før han tør å stikke hodet opp fra reiseburet denne gang, men et digert irsk ulvehundbeist med fryktinngytende stemmeprakt får ta skylda på seg for det. Kornelius og Karamell lå urørlige i bånn av buret mens denne irske seansen sto på. De to små ble behørig skrevet inn i datasystemet; fødselsdata, rase, kjennetegn, og Ikke Fullt Så Lille Elskebass måtte finne seg i å dele på oppmerksomheten under dette besøket. Kornelius og Karamell oppførte seg nemlig så eksemplarisk som det overhode var mulig, stående på bakbeina med forlabbene klort fast over fingrene mine lot de seg klippe og bli styrt med uten å mukke. De fikk en liten generell helsesjekk siden vi først var plass, og veterinær Kari var ledig, og selv da Kari åpnet de små svinemunnene deres og førte et eller annet instrument inn for å holde munnen åpen mens hun sjekket jekslene, sto de dønn stille og lot seg sjekke. Joda, de var nok bortimot paralysert av skrekk, men likevel. Flinke svina mine! Etter mye skryt av de to små bebissene, - åh, så skjønne, næmen så bedårende, se på de to nydelige små, da - og selvsagt de sedvanlige godordene til Ikke Fullt Så Lille, kunne vi forlate klinikken med nyklipte klør og ferske helseattester til Kornelius og Karamell.

Det har vært mye fokus på gammelsvinet i det siste, men her er helt nye bilder av de to små teddyguttene! For å friske opp detaljene; Kornelius er det svarte og hvite svine og Karamell er mørk brun. Pandagutten og bjørnungen, he he.3 kommentarer:

Anonym sa...

Noe så herlig! Skjønner godt at de får mye oppmerksomhet. Godt å høre at Ikke Fullt Så Lille er ovenpå igjen også.

Har sett flere varianter av elgvottene, men tror nok dine er de fineste så langt.

Mien sa...

Tusen takk! :)

Anonym sa...

Den der ulvehund skulle kjent sin besøkelsestid...