søndag, april 27, 2008

Skal vi ta turen opp til Valhest etter jobb?


Tja, hvorfor ikke? En tur til Valhest nødvendigvis ikke legges opp som en dagstur, det går helt fint å velge bort noen ettermiddags- og kveldsaktiviteter i heimen til fordel for en flott opplevelse i lav aprilsol. Turen opp er beregnet å ta 1,5 - 2 timer, alt etter hvilken kilde man henter informasjonen fra. Gunhild og jeg brukte litt over tre timer på hele turen, da hadde vi et fotostopp underveis pluss ca. et kvarters pause på toppen. Oops, ja også gikk det med bittelitt tid tid til å finne alternativ overgang/undergang over gjerdene for Klumpen. Han bedriver ikke gjerder. Eller fe-rister. Eller andre utfordringer av den mer angstprovoserende typen.Kjøreanvisning fra Haugesund:
Følg E134 til Førdesfjoreden, ta av til venstre like før tunnellen. Følg skiltinga til Stakkestad, være særlig obs på det siste lille treskiltet som peker til høyre mot en parkeringsplass like nedenfor en gård. Etter å ha parkert bilen gå mot gården, og følg "veien" på oppsida av låven. Fin skilting videre med røde T-er. To gjerder må forseres, begge har overgang i form av trapper.

En kjapp beskrivelse av løypa:
Den starter flatt og går gjennom beitemark, lyng og litt myr. Så fortsetter den opp Tudlibrekka som kan være ganske bratt enkelte steder. Løypa går videre gjennom partier med lyng og myr, Ulvadalen, og etter en stund blir det igjen en brattere stigning. Vel over denne går resten av turen på berg som veksler med litt gress/lyng. Varder og T-er er godt synlige.

Tuva og Klumpen - to turglade vesener

Utsikt fra toppen

Dokumentasjon er viktig
På den lille avsatsen like nedenfor toppen
Menneske og hunder i nesten solnedgang
Og enda et av Tuva!
Smile, da!


Heil Hitler? Not quite intentional!


Denne turen var altså fra sist mandag, en av de siste dagene med sol og skikkelig vårvarme her på Haugalandet. Ikke like fint denne helga, men om et par timer er det ut på tur igjen. Jeg tror vi tar den lille toppen Dreng i Førde i dag, "vi" det er Inger og meg pluss muligens Anne og Lillian. Et annet alternativ er en kombinasjon av løypa fra toppturen 2008 og området mellom Ridesenteret og anleggsveien. Vi bør i hvert fall ikke drøye for lenge, se bare på timevarselet fra Yr:

0 kommentarer: