lørdag, november 24, 2007

Flere strikkeprodukter

Det går litt treigt med oppdateringa her, men det betyr ikke at jeg er arbeidsløs. Bare at jeg prioriterer å lage tingene framfor å skrive om dem. Eller, jeg gjør jo det siste også, men da blir det gjerne i form av et oppsamlingsheat. Som nå:

Lue og votter i Noro-garnet jeg kjøpte på Pinnsvindesign da jeg var i Bergen. Husker faktisk ikke pinnestørrelse, men jeg har sikkert holdt meg sånn noenlunde til anbefalte mål. Det går jo i racerfart med det tjukke garnet, og fargene er herlige! Har ikke brukt noen oppskrift, bare prøvd meg fram med antall masker.

Lue og votter i NoroDet limegrønne "hullskjerfet" er også ferdig. Bare at det ikke er limegrønt lenger men lime og cherise. 50/50. Rowan Kidsilk Haze og pinner nr...var det nr 5, tro? Anyways, moro å strikke var det i hvert fall!
Jeg har også strikket min første Odessalue med perler; veldig, veldig gøy! Lua er strikket i Sisu og pinnestørrelsen er 2,5 og 3. Jeg la opp 120 masker i den tro at dette ville være nok til å kompensere for tynnere garn enn i oppskriften, - hvor opplegget er 110 masker - men det var likevel litt for lite til at lua passer til personer over 10 år. Sin utrolige elastisitet til tross.

Skjerf i Rowan Kidsilk Haze og Odessalue i SisuMitt nåværende prosjekt er et grått fletteskjerf i Drops Alpakka. Oppskrift og mønster er mitt eget, i den grad man kan snappe til seg eiendomsretten over et helt vanlig flettemønster just like that. Ok, kombinasjonen har jeg i hvert fall funnet på selv. Det er da alltids noe. Pinner nr. 3.

Fletteskjerf i Drops AlpakkaEllers er vi i full gang med å la oss suuuges inn av julestemning, vi gjør faktisk ikke nevneverdig motstand men gir oss helt over. Vi har allerede sett fire julefilmer, og har mange igjen! Dette er en finfin tid, og helga skal brukes til å pynte til advent. Ikke at vi pynter så ofseleg mye til advent, men litt stake, lys, bordbrikker i lilla etc. er tradisjon. Pluss et Faberge egg som plasseres på peishylla.

Den årlige adventsturen til Julia og meg tar oss noe lengre enn sentrum i år, vi drar nemlig til København førstkommende onsdag! Regner med at alle kiloene adventssnop blir kjøpt inn der, pluss en del julegaveshopping. Vi skal selvsagt også gå i Tivoli - sikkert flere ganger - og tråle strøket med sidegater. Jeg ymtet frampå om en aldri så liten demonstrasjon med eller uten steinkasting på Nørrebro, men 18-åringen min er nok ikke blitt velsignet med opprørs- og revolusjonsgenet fra sitt moderlige opphav. Ikke et lite snev en gang. Sånn kan det gå. *sukk*

Nøff sædd, jeg har vemmelige husmorting å gjøre før jeg kan pynte, så dette får være nok oppdatering for denne gang.

5 kommentarer:

Milla sa...

Så mye flott du har her i bloggen! Takk for titten!

Ha ein fortsatt go helj!

Anonym sa...

Åååå, det settet i noro er absolutt min yndling av det du viser frem i dette innlegget og trigger kjøpelysten min...men jeg skal til Berlin neste år og handle på La Laine så jeg skal nok klare å holde meg.......;-)

Anonym sa...

Du har mange fine ting her. Likte spesielt det lilla sjerfet, men også Noro-luen og sjerfet var kjempestillig.

X sa...

Gir meg ende over - du er jammen flittig.

Anonym sa...

Fin lue og vanter. :imponert: