søndag, oktober 21, 2007

Hjemme igjen

Uka i Bergen var hektisk, men meget inspirerende og lærerik. Min læremester er utvilsomt one of a kind, og da mener jeg ikke bare at hun oppleves som unik, hun er virkelig det. Når vi i tillegg klarte å utvikle så mye gjensidig nysgjerrighet og stimulans - i den grad at vi glemte klokka ved arbeidstidens slutt og ble sittende på hennes kontor og diskutere - og når vi under meningsutvekslinger fant så mange fellespunkter, (ok, les særheter om du vil) da har man funnet et menneske som beriker ens liv.

Etter at den seriøse delen av Bergenoppholdet var over for dagen, tok jeg buss ned til sentrum. Alt etter været hoppet jeg av ved Kalfaret eller jeg hang på helt til Strandkaien hvor hotellet lå. Ruslet mye rundt og så på arkitektur og fasader og tråkket gjennom trange, trange smug. Jeg er ikke noe shoppingmenneske, så jeg valgte mine butikker med omhu. Til gjengjeld er jeg forberedt på å bruke laaaang tid på gå gjennom utvalget, gjerne timer. Og når man kjenner sine svakheter og er fullt ut beredt på å gi etter for dem uten kamp, så kniper man gjerne inn på noe annet. Som mat. Jeg mener varm mat, spise ute og sånt. Rema 1000 på Strandkaien dekket alle mine behov i den retningen. Brød, frukt, ost, nøtter, kjeks, knekkebrød. Jeg hadde spiskammer i vinduskarmen, smurte matpakke før jeg dro til fakultetet og supplerte før jeg dro "hjem".

Hovedårsaken til denne nødvendige sparsommelighet var følgende:

Panduro Norli Pinnsvindesign

I tillegg tilbrakte jeg et par timer på Fretex i Gågaten, men selv om mye fristet - bl.a. en flott fjellanorakk - så passet ikke størrelsen. Flott butikk, forresten! Lagt opp mye mer som en retro-greie enn som den typiske Frelsesarméens Bruktbutikk i småbyer. Stilig!

Utbyttet fra Panduro var silkepapir i alle mulige farger, (til julegaver) juledekor og hamp i ulike tykkelser pluss en liten formue i treperler. De siste greiene etter bestilling fra Julia. Hun og Marius lager halsbånd, armbånd og diverse duppeditter av det.

Fra Norli kom jeg ut med fem bøker:

Faldbakken - Turneren
Faldbakken - Grensen
Alexander McCall Smith - The No. 1 Ladies' Detective Agency
Alexander McCall Smith - Tears of the Giraffe
Espen Haavardsholm - Tjue

Etter å ha lest Nattefrost, ble jeg klar over at Faldbakken er en meget dugandes krimforfatter, med troverdig persongalleri og spennende plot. Faldbakken er blitt en "må ha alle krimbøkene"-forfatter.

Alexander McCall Smith vil bli et nytt bekjentskap, en kvinnelig privatdetektiv med Botswana som arbeidssted har potensiale!

Espen Haavardsholms Tjue er en slags frittstående del 2 av Gutten på Passbildet.

Innholdet i posen fra Pinnsvindesign taler for seg selv:


Noro-garnet tenker jeg å strikke vest, lue og pulsvanter/votter av - får se hvor langt det rekker - og Rowan Kid Silk er hovedsakelig planlagt til diverse skjerf og pulsvanter i ulike mønstre og fasonger.

Og så; over til Evillarapporten:

Evillagenseren vokser ulidelig sakte, men det går framover. Jeg tror den får bli et lite evighetsprosjekt, for jeg må faktisk gjøre andre ting også for å få julegavene i boks.4 kommentarer:

X sa...

Jeg er jo egentlig litt småsur på deg - være i byen uten på ta kontakt er nesten utilgivelig.
Men ok, du er tilgitt.

Faldbakken ja, han må jeg også prøve. Avbestilte nettopp en bok av han og det var kanskje dumt.

Du lager mye flott,og genseren du strikker på nå er nydelig.

Mien sa...

Jeg skal gjøre det neste gang, geita mi. Ta kontakt, mener jeg. Tida bare fløy mens jeg var der, og hodet mitt var så fullt, så fullt av bittesmå betydningsfulle detaljer og masse annet som helst skulle feste seg et sted inne i hjernen.

Faldbakken leste jeg på 70-tallet, men da skrev han ikke krim. Da skrev han provoserende bøker som Sin Mors Hus. (så du filmen?) Insektsommer er også fra den tida, kjempebok det også! Ble laget film av den som het "Den sommeren jeg fylte 15"

Nå skal jeg innom bloggen din!

Torunn Skjærstad Moen sa...

Denne genseren kommer til å bli kjempelekker! Hilsen asterix.

Mien sa...

Tusen takk, Asterix! Jeg håper den blir fin i hvert fall. :)