søndag, august 26, 2007

En av mine bokmerkemapper heter "Kjekt å ha"

Og som tittelen antyder; der finner man noe nyttig, noe moro, noe eksentrisk og noe som man så inderlig godt vet man aldri får bruk for, men så er det så greit å ha det tilgjengelig likevel. I tilfelle.

Dyreliv
Det afrikanske vannhullet er en side hvor man kan se kontinuerlig film fra et vannhull i Sør Afrika. Jeg har bl.a. sett sebra, ulike antiloper, hyener, apekatter, gnuer og elefanter. Det er mest aktivitet morgen/formiddag og tidlig kveld, og da Norge er noenlunde synkronisert reint tidmessig med Sør Afrika trenger vi ikke ta natta til hjelp. Ja, for denne sida er avhengighetsskapende! I hvert fall de første dagene og nyhetens interesse er på topp. Akkurat nå kl. 9.55 ser jeg gressende sebraer, 15-20 stykker, noen antiloper og et par gnuer. Webcamen filmer om natta også, men bildet er selvsagt langt fra i den samme kvalitet som om dagen.Flyplassrelatert 1
Reiser du mye? Peser rundt på all verdens flyplasser, mellomlander både her og både der og skulle i grunnen visst så mye mer om hvilke fasiliteter som finnes på hvilke flyplasser? Da kan du oppdatere deg litt på denne siden før du reiser. Her finner du alfabetisk liste over flyplasser og hva folk mener om dem. Tips og ranking, om flyplassen har mottatt noen awards og forum. I den forbindelse kan jeg opplyse om at i Constellation Bar på Schipol, Amsterdam, finner du verdens mest lekre små fruktterter! Små tartaletter fylt med vaniljekrem, jordbær og gelé. Man kan også røyke på Constellation.Flyplassrelatert 2
Overnevnte side dekker mye, men det er ett tema som ikke blir særlig berørt. Vi som reiser budget kan spare en del på å tilbringe en gratisnatt eller to på et flyplassgolv eller en benk. Et problem kan imidlertid være at ikke alle flyplasser er like..skal vi si gjestfrie? når det gjelder dette. Andre er serviceminded til tusen og tilbyr ulltepper. Nettstedet Sleeping in Airports er et uhyre nyttig verktøy når det gjelder å finne ut i hvilken grad "dine" flyplasser er gjestfrie nok til at du får en rolig natt. Også her finner du ranking, (Oslo er på 5. plass i øyeblikket) passasjerenes egne historier, tips, bilder m.m.

Telefonselgere
Hvordan reagerer du når telefonen ringer og displayet viser et ukjent nummer? Blir du all exited og tror at dette er en invitasjon til fest? Eller ødelegges du sakte innenfra av en heftig ambivalens? Eller tilsier all erfaring at ukjente numre bare kan bety én ting, noen skal forsøke å prakke på deg enda en dings/lodd/abonnement/skyldfølelse etc.? Telefonterror kan hjelpe, i hvert fall til en viss grad. Du tar selvsagt ikke den telefonen som viser ukjent nummer, du klikker deg i stedet fram til omtalte side og taster inn det ukjente nummeret. Voila! Er det et selgernummer så er det meget sannsynlig at det finnes i basen og du får vite hvem som eier det.

Urban Legends
Synes du fremdeles rørende og utrolige historier formidlet via forward mail er verd å lese? Eller kjedebrev med bønn om hjelp til diverse suspekte formål? (Jøss, åpner du virkelig den patetiske søppla?!) Ok, gjør som du vil. Men det hender du er bittelitt skeptisk til sannhetsgehalten i historiene? Ja? Jeg mener, du sluker ikke alt rått? Nå kan du sjekke hva som sant og hva som ikke er sant. Eller sagt med min inngrodde skepsis; Hva som mest sannsynlig er sant og hva som mest sannsynlig ikke er det. Snopes tar for seg fenomenet urban legends og her kan du sjekke om lille Rosa fra Bolivia virkelig behøver din (penge)hjelp til å få utført transplantasjoner av hjerte, nyrer, lever, beinmarg og drøvel.

0 kommentarer: