fredag, oktober 11, 2013

Mormor og lillelappen går tur og trener gå-pent-i-bånd

... 
Ved Skeisvannet

Nuuka er på besøk hos mormor igjen, og skal campere her noen uker til matmor har fikset store og viktige ting i Bergen, bl.a. kjøp av leilighet. Da måtte man jo bare benytte sjansen å melde seg på valpekurs. Mormor trenger å lære hvordan hun best kan omgås og trene lillelappen slik at hun utvikler seg på en sunn og ok måte. Lillelappen, altså. Ikke mormor.

Mormors lille kruttlapp
 Så nå skal vi på valpekurs hver torsdag, og i går var første dagen. Kontakt, sitt, roe-ned-teknikk,(som forøvrig minner sterkt om Julias tvangskosing med katten, men som hadde fin effekt på Nuuka!) innkalling og ikke minst gå-pent-i-bånd. Pluss litt teori på slutten. Gå-pent-i-bånd-trikset fungerte veldig bra på lille vimselappen; Gå med slakt bånd og med én gang båndet strammer så snu og gå i motsatt retning. Instruktøren presiserte at denne metoden er enkel og effektiv, men den krever at man er dønn konsekvent hver eneste gang hunden begynner å dra. Mormor noterer i gammelhjernen sin. K O N S E K V E N S altså.

Nydelige høstværet bare ropte på oss i formiddag! Sol, kaldt, skarp luft og heftige høstfarger laget en finfin ramme rundt lillelappens båndtrening. Eller hjemmeleksa om du vil. Vi hadde ingen planer om hvor langt vi skulle, worst case scenario var at vi ble gående fram og tilbake i oppkjørselen hele formiddagen, men håpet jo at vi skulle få en fin og avslappende rusletur denne nydelige høstdagen. Og jammen funket det ikke i dag også! Vi dro inn i Vangen, og lillelappen var så flink at vi like godt fortsatte inn i Ramsdalen og opp i Djupadalen. Klart vi måtte ta noen runder av og til, men so what?

Ved Eivindsvannet måtte vi ta oss tid til nok en photo shoot
Vangen, Djupadalen, ned Kattanak og hjem via Uradalsvannet. Hele tida avslappet og ruslende på slakt bånd. Kombinert med oppmerksomhetstrening fra Karens leksjon sist tirsdag hver gang vi passerte disktraksjoner som jogger, syklister eller andre hunder, ble dette en svært vellykket tur! To ganger måtte vi streve en del for å få lillelappen back on track, den ene gangen var da en hest med rytter travet forbi, den andre gangen da fem hunder hvor av et par løse passerte oss. Men alt i alt en tur som gikk over all forventning! Og det beste av alt er at dette er trening totalt uten stress, man bare går som vanlig og nyter turen og hverandre. Må belønne innimellom, da.

Drikkestopp ved Uradalvannet

Veldig stolt mormor i dag! :)...
...

0 kommentarer: