lørdag, februar 21, 2009

Lørdagsdigg


Lapskaus er noe av det beste jeg vet og med de nye Mac-knivene vi fikk til jul går skjæring av grønnsaker virkelig unna i en fei. Valgte enkel lapskaus i dag, hverdagsvarianten med poteter, gulrøtter, kålrot, hodekål, løk, selleri og pølser. Jeg spiser sjelden varm lunsj og nesten aldri varm frokost, men lapskaus tror jeg pinadø hadde sklidd ned helt av seg selv uavhengig av tid på døgnet. Omatt og omatt og omattatt.

Ettersom den særdeles vellykka sjokoladekaka jeg bakte for et par helger siden har fått egoet mitt opp på Mt. Everest nivå, måtte jeg bare prøve meg på noe så avansert - for meg - som Crème Catalan. En catalansk versjon av Crème Brûlée med revet appelsin- og sitronskall, vanilje, kanel, melk, fløte, egg og sukker. Ok, skal vi se hvordan dette her går:

Appelsin- og sitronskall i gryta sammen med vaniljestang og kanelstang


Melk og fløte over, trekkes i 20 minutter

Etter at eggeplommer og sukker er blandet i helles alt oppi porsjonsskåler og settes i steikovnet

De måtte stå mye, mye lenger i ovnen enn hva sto i oppskrifta

Noen minutter under grillen - og VOILA!


Egoet er intakt. Oh, Lord it's hard to be humble....

4 kommentarer:

Hobbymegher sa...

Oi, det så nydelig ut!!!
Ha en fin søndag! :0)

Anonym sa...

åh, det der så nyydelig ut!
*friste friste*

Anja sa...

Og hvorfor var ikke JEG invitert? *SNURT*

X sa...

Lapskaus er godt - hjemme og hos mamma, men jeg hadde aldri klart det på en kafe.

Og dessert, den så uimotståelig ut.