lørdag, november 03, 2007

Lilla - lilla - lilla! Og litt lime


Da var havskumskjerfet ferdig, og det var en fornøyelse å strikke. Jeg tenker da både i forhold til garnkvalitet og mønster. Ellers er ikke skjerf det jeg liker best å strikke, det kan lett bli kjedelig hvis man da ikke får den glimrende idéen å se alle tre delene av The Godfather på samme dag. Da går strikkinga på automatikk mens man koser seg med blodige hestehoder (Åh, giiiid! skingret det bak meg på kinopremieren på 70-tallet, Det er visst en elg!) og Luca Brasis blodskutte pop-up øyne mens en dødelig siciliansk garotte skviser siste rest av luft ut av den svære kroppen. Luca Brasi sleeps with the fishes. Jøss, dette var en heftig digresjon. Selv til meg å være.

WE MUST COME OURSELVES TOBACK TO THE SKJERF!

Altså, jeg strikket skjerfet ca. 140 cm, men det ble nok bortimot 20 cm lengre etter blokking.

Lilla skjerf


Og så måtte jo skjerfet få selskap av et par pulsvanter. De strikket jeg på pinner nr. 3, og jeg brukte det samme mønsteret som i skjerfet bare i en litt forminsket versjon. Benyttet en grunnoppskrift fra Pinnsvindesign for å få riktig maskeantall; Hulda pulsvanter, men brukte havskummønsteret i stedet for hullmønsteret i Hulda. Egentlig skjønner jeg ikke poenget med pulsvanter. Er det kaldt så bruker jeg votter eller fingervanter, det er jo på fingrene jeg fryser! Hvem i huleste er det som fryser på pulsen?! Jeg for min del har aldri hørt noen klage seg over kald puls. Åh, fytti grisen så kaldt det er i dag! Brrrr! Jeg fryser så innmari på pulsen min! Brrr! Men så er det vel ingen som ifører seg stringtruse for å holde seg varm, heller da. Når jeg tenker meg om. Noe skal nok bare være pent. Det holder, det.

Lilla pulsvanter

Jeg handlet jo inn noen oppskrifter fra Pinnsvindesign da jeg var i Bergen, og er nå såvidt begynt på et nytt skjerf som heter Hulda. Det har et hullmønster som gir en morsom effekt, og det skal bli tofarget. Først en halvpart i lime, så en halvpart i cherise eller lilla. Har ikke bestemt meg ennå. Garnet er fremdeles Rowan Kidsilk Haze, pinner nr. 4. Det vil uansett ikke bli så veldig mye strikking på meg neste uke, jeg har fått tre mursteiner av noen fagbøker fra Amazon og de er såpass interessante (og viktige i jobben min) at jeg prioriterer dette framfor strikking en tid.

Limegrønt skjerf

Helga er allerede godt i gang, foreløpig uten meg mtp arbeidsinnsats i heimen. (Herregud, jeg strikker og leser, jeg kan da ikke rekke ALT! *snøft*) Ok, får ta en runde nå og shine litt opp, pluss jeg må i butikken seinere.

Ut på langtur i morgen, avtalen er at vi skal ut uansett vær! Uuæææ, det ser ikke lovende ut, jeg kommer nok til å fryse noe inni hampen på pulsen min!

God helg, folkens! :)

8 kommentarer:

madebyjulia sa...

Nyyyyyydelig skjerf:)

X sa...

Så lekre de skjerfene er!

Torunn Skjærstad Moen sa...

Lekre ting du har laget og nydelige farger, med hilsen fra asterix.

Mien sa...

Tusen takk, folkens! :)

Anonym sa...

Uten å egentlig ha noen særlig grad av peiling våger jeg meg på en kommentar av strikketeknisk art:
De pulsvantene skal være til det lilla skjerfet, ikke sant? En stilig variant hadde vært om de var laget slik at det stakk "spisser" frem mellom fingrene, kanskje med en tråd mellom fingrene slik at de holdt seg slik når de var på. Som hansker uten fingre, liksom. For å få en stil som matcher skjerfet enda bedre.
Forøvrig enig med du - pulsen er ikke der man fryser. Med mindre jakken er for kort på ermene, slik noen av mine er, og det egentlig ikke er kaldt nok til hansker.

*Tenke på om man skal finne noen antikke strikkepinner og litt garn og strikke pulsvarmere i jula. Hvis man husker hvordan man strikker.*

Anonym sa...

Kjempefint lilla skjerf...som jeg jo allerede har sagt:-D men jeg fant ikke bloggadressen din på hobbyboden vil du legge den inn i signaturfeltet ville det vært flott!!!

Dessuten likte jeg det grønne skjerfet også og er spent på hvordan det blir!!

Har jo vært på denne bloggen før...hmmmm, må ha vært via min blogg eller noe *lurer fælt*;-)

Anonym sa...

Hei, Mien!
Så flink du er! Likte spesielt godt pulsvantene.

Jeg heter Maren forresten. Jeg tror du vet hvem jeg er hvis du tenker deg litt om. Hoho. Uansett, bloggen min er i en link nedenfor hvis du vil titte!

http://hummerkanari.wordpress.com

Anonym sa...

ÅHH! Dette skjer
fet blir lekkert
Hilsen Irmis.
http://community.webshots.com/user/irmisw
irmi