lørdag, september 22, 2007

Sjal og sokker

Flower Basket sjalJeg var bare nødt til å hive meg på Flower Basket bølgen. Det sjalet er da også fordømt flott, og siden svigermor fyller 80 år seinere i høst så passet det bra å strikke det nå. Garnet er Drops Alpakka, pinnene 4,5. Jeg har strikket 9 repetisjoner, og kommer nok til å strikke ytterligere et par på neste sjal. Ja, for dette var gøy å strikke! Må bestiller noe Evilla og i hvert fall strikke to sjal til.

Når det gjelder blokking så skulle jeg ønske noen ville finne opp en innretning med tre tynne stenger, maks 5 mm i diameter og med et fleksisystem i hjørnene. Så er det bare å tre sjalet (de fleste sjal har vel et eller annet hullmønster langs kantene?) inn på stengene og dra dem utover og skru fast. Omtrent som på tegningen.

Man er ikke særlig sosial når man strikker Flower Basket. Ethvert forsøk på tilnærming fra familien blir møtt med et notorisk, Hysj! Kast - to - S - kast...JEG TELLER! Hvis da familien ikke er så heldig å treffe deg mens du strikker vrangomgangen. Da kan det være greit å strikke sokker innimellom. Jeg har heller ikke tatt sjansen på å strikke FB på ettermiddagene under Vuelta a España, det tre uker lange sykkelrittet som er et av de tre STORE. Da har jeg strikket sokker.

Opal Hundertwasser, pinner 2,5

6 kommentarer:

Beate sa...

Jammen du har jo funnet opp det optimale sjalblokkern! Fjern innlegget, spring å ta patent og bli med på "Skaperen"!

Om du ikke går så langt så må man kunne få tak i tynne metallpinner på en eller anna plass...

Sjalet var nydelig. Herlige farga på sokkene!

Mien sa...

Oi! Kanskje jeg blir rik?

Jeg skal strikke flere sjal, og da skal blokkinga foregår på metallpinner. På en eller annen måte.

Tusen takk for kommentar! :)

Anonym sa...

Imponert.

Mien sa...

Mattis! *smask*

Anonym sa...

Oi, for noen herlige farger på de sokkene. Og så koselig med hobbyblogg. Hilsen fra et lite Knøtt, hvis du husker ;)

Mien sa...

Klart jeg husker Knøtt! Long time osv. Joda, det er blitt litt av en hobbyblogg etterhvert. Pluss litt andre ting i tillegg. Men det går unna på hobbyfronten for tida.