lørdag, mai 31, 2008

Tur til Stølanuten 577 m.o.h. 8 mai 2008


Stølanuten er en av fire topper som inngår i Bli Lommekjent-konkurransen, og Gunhild og jeg pluss bikkjene la i vei en ettermiddag etter jobb. Måtte først kjøre en times tid, denne toppen ligger nemlig i Nedstrand.

Fra parkeringsplassen ved Gurigjerde

Vi gikk oppover på fin traktorvei første halvpart, det var litt bløtt av og til men ikke noe problem. Veldig jevn stigning, ikke så altfor bratt. Etterhvert som vi kom litt opp i høyden gikk traktorveien over til sti og terrenget endret seg fra bjørkeskog og utmarksbeite til et mer nakent landskap. Ved vannet stoppet vi opp litt, lot hundene få bade og drikke pluss at vi fylte opp drikkeflaskene.

Gunhild, Tuva og Klumpen

Klumpen

Videre fulgte vi stien til venstre for vannet, det står da også skilt med tydelig pil til Stølanuten. Fulgte den stien i ca 10 minutter, så delte den seg og den til høyre gikk oppover til nuten. Et lite obs her til lesere som tenker på å ta samme turen: følg godt med, lett å ikke få med seg dette stiskille!

Utsyn innover fjellene

Stien gikk videre gjennom et skar og videre ganske rett opp mot toppen. Litt bratt, men likevel en veldig lett sti å gå. Utsikten er helt utrolig på toppen! Fin tur for unger!

Noen utsiktsbilder - tre fra toppen, ett lenger nede

2 timer og 40 minutter totalt, glemte å ta tida på toppen, ca. 1,5 timer vil jeg tro.

Turistforeningen beskriver turen som "litt krevende", men det synes jeg personlig er noe misvisende. Turen til Stølanuten er en av de letteste toppturene jeg har gått i år, og den er ikke krevende i det hele tatt. Husk at utgangspunktet allerede ligger ganske høyt, så her er det ikke snakk om å gå 577 høydemetre. Nedenfor har jeg klippet og limt litt fra Turistforeningens beskrivelse, og føyd til egne kommentarer i rødt.

Sesong
Sommer

Terreng
Meget kupert - synes ikke denne var så kupert

Vanskelighetsgrad
Middels - her ville jeg sagt lett

Type tur
Topptur/fottur

Lengde
Dagstur - ettermiddagstur hvis man ikke legger inn en rundtur på tilbakeveien

Gangtid til toppen
1,5 - 2 timer - max 1,5 timer med pauser

Hvordan man kommer dit
Kjør nesten til Nedstrand, men ta av til venstre mot Gurigjerde et par km før ferjekaien. Her står det skilt med "Gurigjerde". Kjør oppover til du kommer til en parkeringsplass på venstre side, mener den var merket med Turistforeningens logo, men er ikke helt sikker på dette. Parker bilen, gå ut på den veien du kjørte på og legg i vei opp mot gården. Der finner du nye skilter som peker TIL FJELLS.

God tur! :)


1 kommentarer:

randi K design sa...

For noen fantastisk bilder!!! Skulle ønske jeg var der! Wow...