lørdag, mai 31, 2008

Tur i byheiene med Janice 18. mai 2008


Løypa: (se kartet over)
Kleivane - Anleggsveien - Svehaug - Bårdsheimvannet - Jøtnaheim - Presten - Krokavassnuten - Grusveien krokavannet mot Djupadalen - 1000 trappene - Jøtnafjell - Demningen - Anleggsveien - Kleivane

Janice hadde ikke tatt med seg fjellstøvlene da hun kom på besøk fra Østerrike, - man skal nøye prioritere hva man skal drasse med seg dersom man flyr med Ryan Air - men det løste seg greit da hun og Anja brukte samme størrelse. Turbukse og jakke var no problem; frysepinnen Janice lånte det varmeste settet og jeg nøyde meg med singlet og tynn zip off.

Vi hadde en kjempefin tur, ingen topper riktignok, eller jo, vi var oppom Krokavassnuten, Janice er mye lik meg i "gåstil", hun er som duracell-kaninen og holde i tillegg et veldig ok tempo. I tillegg er hun vant til å gå i terrenget, hun har bl.a. vært på hiking i Sør-Afrika og i Jordan. (Petra)



Denne mai måneden må vel slå alle tidligere rekorder reint værmessig? I hvert fall her på vestlandet. Så nydelig vær hver eneste dag, varmt solskinn og med en luftfuktighet tilnærmet ørkenklima! Selv Janice - som forøvrig insisterte på varmeflaske i senga under besøket sitt! - kastet fjellanorakken i stigningene. Men var kjapp å ta den på igjen på toppene, he he.


Oppe fra Presten så vi mørke, gråblå skyer innover mot Valhest, og tordenen begynte å drønne fra samme retning. Bare en slags fjern bomullsbrumming, ingenting tydet på at dette var noe som nærmet seg. Enda mer fascinerende og mørkere så det ut over Valhest fra Krokavassnuten:


Vi ruslet rundt i byheiene i over fem timer, en perfekt roe-ned-dag etter gårsdagens pes.

1 kommentarer:

Anonym sa...

veldig interessant, takk