søndag, april 18, 2010

These boots are made for walking - Ferieplaner 2010

Det ble ikke så veldig mye ferie på meg i fjor, uka med fjelltur med turistforeningen ble avlyst pga for få påmeldte, - tipper det var bare meg - så bortsett fra et par helgeturer i not so nice weather var det smått med sommerferie. Og selv om jeg er ganske heldig og har full feriefølelse selv om jeg jobber hele sommeren gjennom, så er jeg i år klar som et egg til tusle opp noen fjellsider. Fortrinnsvis i very nice weather. Ja, for coast to coast turen i England i 2008 var heller ikke preget av strålende sol og varme. Mye vandring i regn de siste åra, altså. Men ikke i år.

Ferie for meg er aktivitet. Å være underveis, gå etapper og møte utfordinger. Svette. Gjerne kjenne på litt vondt her og der. Jeg slapper av når jeg går. Legg meg på en hvit, palmekledd sandstrand med azurblått hav og jeg hadde trolig stresset på meg et massivt hjerteinfarkt i løpet av 30 minutter. Neida, ikke fullt så ekstremt, jeg kan godt slappe av gostolen hjemme og jeg drar gjerne på (korte) storbyferier, men for å ha det sånn helt ufattelig feriebra, da må det noen fjell til.

Ferie 1 - 8 dagers fjelltur i Apeninniene, Toscana
I juni. Vi er 18 stykker som drar nedover til Italia og som skal loffe rundt i fjellkjeden Apeninniene. Overnatte på rifugi og bære sekk. Altså "tung" sekk, ikke dagstursekk. Vi skal opp på Monte Prato på vel 2000 moh, og andre attraktive topper i området. Lokal guide som vissnok kan litt dansk. Her blir det full anledning til å briefe med italiensken, bare synd Enzo ikke har lært oss noen fjelltur-relaterte fraser. Som den ultra-urbane herremannen han er har han konsentrert mer seg om shopping, restauranter o.l. Jeg kan benevne nok retter på italiensk til å lage menyer for et år, men aner ikke hva ryggsekk heter. Og det er heller tvilsomt om dette er et ord som finnes i Enzos vokabular. Che?

Og det er bare to måneder til!

Apenninniene i Toscana/Emilio Romagna


Ferie 2 - 11 dagers fjelltur og camping i Atlasfjellene, Marokko
Denne turen har jeg virkelig store forventninger til! Her skal vi ligge i telt og kun bære dagstursekk. Muldyra tar bagasjen og teltene, det er ganske små ekspdisjonstelt og to og to deler telt. Vi har med kokk og det er jo nesten luksus, da. Turen har likevel sine utfordringer, jeg har aldri gått på tur i et så varmt og tørt klima, og om ikke det var nok så skal vi klatre Jebel Toubkal på drøyt 4000 moh. Høyde og varme, altså. Litt ubehag må man regne med, men ved å sette ned tempoet og drikke noen litre med vann bør det være mulig å holde dette på et minimum. Det blir også mulighet til å svømme i Ifni, den grønne, grønne sjoen. Jeg møter gruppa i Marrakech, og får en formiddag til å snuse på livet i medinaen. Da det ikke var billige flyavganger til Norge fra Marrakech etter avsluttet tur, flyr jeg via Casablanca til Milano og tilbringer et par dager der. Eller tar toget til Verona. Vi får se.

Mount Jebel Toubkal, Marokko 4165 moh

Lake Ifni, Marokko

Alle bildene er skamløst stjålet langt der ute i verdensveven.
.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende ferieturer. Gleder meg til referat. Ha en fantastisk uke, Mien!