mandag, mars 15, 2010

Og der var mariusgenseren ferdig

.

Punky vokser og den lille rosa og hvite genseren i drops design begynner å bli liten. Ønsket fra matmor Anja var nå en mariusgenser til lille nakenfanten, og det var som musikk i ørene til en mormor som sliter bittelitt med motivasjonen når det gjelder marssokkene i DUSS2010-alongen. Litt rart, for de sokkene er virkelig festlige og sprelsk originale, men av og til er det bare sånn at ikke alt er like gøy på pinnene.

Jeg tok utgangspunkt i dropsmønsteret fra den lille rosa genseren og tilpasset det til mariusmønsteret. Litt kinkig det siste fordi jeg ikke hadde noe mønster på marius og jeg fant det heller ikke på nett. Nå er heldigvis ikke marius så all verdens komplisert, tvert imot det er dønn symmetrisk og forutsigbart, så jeg googlet rett og slett fram et bilde av en genser og forstørret det opp i photoshop. Så var det bare å telle til 12.

Garn: Viking sport
Garnforbruk: Tja..nøyaktig 50 gram blått, ca 25 + 25 gram rødt og hvitt
Pinner: nr 3,5
Størrelse: En størrelse mellom xs og s


..

10 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Nei noe så nydelig! Også marius da! Kjempesøt voffe!
Sliter med motivasjonen på Duss sokkene for mars jeg også. Tror det er noe som går altså, merker flere har litt vansker. Og ja, det skjer jo mye på de så skjønner egentlig ikke helt hvorfor...

Jeg har strikki en sokk og er i gang med nr to. Men så stoppa det. Til fordel for andre mer spennende prosjekter...=P Men de skal bli ferdig innen mars altså. Er jo leeeeenge igjen. *kremte*

Nattfiol sa...

Så utrolig kul og søt hund du har ;-)

Epletreet sa...

Fin den ble!
Jeg planlegger en islender til en liten strudel:)

Mien sa...

Tusen takk alle!

Badegakk:
Snodig at det går treigt for flere mtp marssokkene. kan det ha noe med en stadig må være obs på mønsteret selv om det i utgangspunktet er et ganske enkelt mønster? For komplisert til å sløvestrikke men samtidig for lett til å holde på interessen/motivasjonen?

Itte vet je.

Nattfiol:
Julies mamma, ja? Nydelig liten jente du har! Og hunden er ikke min, men min eldste (voksne) datter og hennes familie.

Epletreet:
Islender hadde vært noe! I Sisu, kanskje. Eller noe annet litt tynt slitesterkt garn. Men strudel?? Pudelblanding av noe slag?

Anita K sa...

Schtilig hund da :) Genseren ble kjempefin, artig med sånne tradisjonsmønstre. Jeg kjemper også med marssokkene, og aner ikke hvorfor. men akkurat dette mønsteret sklir ikke akkurat over pinnene...

lise sa...

Fortsatt like skjønn hund - og hun trenger jo virkelig klær også! Mariusgenseren ble veldig fin - tror det er helt greit at den ikke ble rosa..!

Siddis-in-houston sa...

Helledussen, helt herlig! Ha en fin uke hos deg!

Anonym sa...

Intet mindre enn fantastisk, Mien. Helledussen. Ha en nydelig uke!

Anja sa...

Hei!
Kjempenydelige hundegensere du har strikket! Er det mulig å få kjøpe dette mønstret hos deg? Du er virkelig utrolig flink! Også har du en flott blogg som er gøy å følge med på! :)

oda sa...

Hei! jeg er en jente på 14 som har en chihuahua. Husker du oppskriften? kunne du skrevet den ned å sendt den på mail? Har så sinnsykt lyst på den genseren, hunden min har ingen klær.. kan bli ganske kaldt.. men kunne du gjort det? - odah@live.no
- mvh.oda