søndag, oktober 04, 2009

It Never Rains In Southern California


Neivel. Dem om det.
Men sånn har vi det ikke her hos oss.

Her blåser det og her regner det. Skikkelig intenst høstregn som til og med får en pissetrengt katt til å rygge forskrekka bakover når jeg åpner terrassedøra. Et vennlig, men bestemt tupp i katterompa må til for å gjøre det klinkende klart at kattedoen er for emergency only.

Men jeg skjønner katten. Selv en friluftsfreak som meg vet å sette stor pris på høstlige innendørsaktiviter, og til tider kan jeg til og med overgi meg til the noble art of doing nothing. Eller ikke helt, forresten. Jeg strikker. Strikking går imidlertid under kategorien kos, ikke arbeid. Arbeid er å gjøre reint i kattedoen. Som jeg selvsagt er forutseende nok til å unngå. Ærlig talt, der går grensa. I don't do cat shit. Jeg har ikke støvsuget heller. Eller tatt ut av oppvaskmaskinen. Det er søndag i oktober og jeg har god tid.

Jeg ser strikker og ser film. Menn Som hater Kvinner og Prime Suspect. Etter å ha forsikret meg om at det ikke står en Everest dokumentar eller sykkelritt på sendeplanen. Lager meg alene-hjemme-søndagslunsj bestående av knekkebrød med pesto, masse revet gulrot, snøfrisk, skinke, tomater med pepper og basilikum. Knasker verdens beste kaffedrops som jeg tilfeldigvis kom over i den asiatiske innvandrerbutikken like ved lokalene til italienskkurset.

Mellom filmopplevelsene ser jeg ut på regnet. Tippetapptapptapp. Tippetapptapptapp. Og forbarmer meg over et dryppenede vått og høylytt mjauende vesen som desperat forsøker å få øyenkontakt gjennom terrassedøra. Hun er forhåpentligvis ferdigtissa for denne gang.

Og så ble jeg kasta hardt og brutalt ut av verdensveven. Og måtte forbli ute i mørket til mandag morgen. Som er nå.

Ha en finfin høst, folkens!

4 kommentarer:

Stine sa...

Det høres ut som om du har hatt en kjempeherlig søndag. Det er godt med litt egenpleie innimellom. Ønsker deg ei god uke!

Anonym sa...

Så fint du har det, Retz! Ha en nydelig høstuke!

lise sa...

Kaldt og regnfullt, men koselig lell, tenker jeg når jeg ser bildene dine.

Margrethe sa...

Deilig beretning hjemmefra. I northern California begynner det nå å bli kjøligere om kvelden og morgenen, men det har enda kun regnet en gang siden jeg kom hit i midten av august. I slutten av måneden setter det nok inn.