tirsdag, mars 10, 2009

Rødt og hvitt

Jeg har et lite mønsterhefte fra tidlig på 70-tallet, og der finnes mønsteret til Nøtteliten-genseren. Den genseren er bare så fin! Jeg har strikket den til alle tre ungene i relativt tynt garn, som en innegenser. Nå har nunnun modifisert denne oppskriften sånn at man kan strikke genseren i tykkere garn, f.eks. Sandnes Alpakka som jeg har brukt. Pinnestørrelse nr. 4. Størrelsen er egentlig 2 år, men jeg tror genseren passer bedre til en 3-4 åring, synes den ser litt stor ut for en to-åring.Og når ett prosjekt er ferdig så går det ikke mange minuttene før et nytt er på plass på pinnene. Og nå snakker vi virkelig tynne pinner, så tynne at bambusen bøyer seg. Kanskje pinnestørrelse 2 er litt for tynt for trepinner? Garnet er Hifa Alv og dette prosjektet kommer nok til å ta litt tid.

9 kommentarer:

mathilde33 sa...

Den var nydelig!

sissels sa...

Det heftet har jeg også, selv om det mangler noen sider inne der - dessverre. Denne genseren er og blir fin, så jeg skjønner godt at du har strikket noen av dem ja.

syglad sa...

Knallfin genser, jeg strikket slik til min datter for mange år siden også..
Morro og se slike mønster da :-)

Ha en flott dag..

nragnhild sa...

Søt genser! Kjedelig når det blir annen størrelse enn forventet da... Du lager masse fint, og skriver veldig underholdende, tror nok jeg må innom hos deg senere også ;)

Sommertid sa...

Det er mye fint i Retro..og den her genseren ble jo riktig så fin :)

toja sa...

Ååå, jeg husker denne genseren fra "gamle dager". Nostalgisk...

Melis sa...

Kjempeflott genser du har strikket. Og spennde å se det nye prosjektet :)

Niko sa...

Jeg har også det lille strikkeheftet. Nå har jeg noen små og strikke til igjen, fint og bli minnet på hva man har i lagret sitt. Jumperen er kjempefin.

ASSA sa...

nydelig!