lørdag, februar 07, 2009

En lørdag i februar

Av og til våkner jeg midt på natta bare fordi jeg gleder meg til jeg kan stå opp og begynne på en ny dag. Jeg vet, det høres helt sykt ut. Til og med litt sånn patetisk kvitrende og tilgjort, men sånn er det altså. Jeg våkner av glede. Som sist natt kl. 03.28. Hadde jeg vært et lite svin hadde jeg sikkert uttrykt et frydefullt hvin og kanskje ristet litt på rompa, men det får da være grenser når det gjelder avvik. Selv når det gjelder meg. I stedet sukket jeg bare tilfreds, danderte kroppen min i den vanlige X-formen på magen og sovnet igjen.

Dette er egentlig en veldig fin dag, så nattens oppvåkning var i grunnen helt på sin plass. I løpet av formiddagen har jeg strikket på det ørtende paret med pulevotter, - jada, Marius, de er snart ferdige! - og så har jeg gjort noe jeg ellers bare pleier å like bittelitt, eller også mislike, det kommer an på frivillighetsaspektet. Jeg har bakt. To bakegreier til og med, muffins og sjokoladekake. Og jeg har laget ferdig middagen til i morgen, kylling- og paprikaform m/tomater. I morgen har jeg nemlig planer om å gå på skitur. På splitter nye ski som jeg kjøpte den dagen det var snø i 2006. De skiene har aldri sett snø, og jeg husker selvsagt ikke om de er smørefrie eller ..hva heter det motsatte? Smørbare? Herregud, gjett om jeg er vestlending!

Litt detaljer fra bakinga

Sjokoladekaka fant jeg oppskrift på i et innlegg på Foreldreportalen, den heter Soaked Chocolate Cake og er dødsgod! Ja, for jeg har da smakt. Flere ganger til og med for riktig å forsikre meg om at det var like god hver gang jeg smakte. Tricket er at glasureren skal spres ned i kaka, og det gjør man ved å stikke masse huller i den (t.v.) like etter at den tas ut av ovnen, og så heller man glasur over umiddelbart etterpå:Som sagt så er ikke baking en av mine favorittsysler, men jeg liker å leke pluss at jeg er frrrryktelig glad i kaker og desserter! For å øke lekefaktoren kjøpte jeg inn ulik kakepynt og blå, rød og gul konditorfarge. Og store muffinsformer. Og voila; morgendagen kommer til å bli husket som den morsdagen som mer lignet et barneselskap! Men gamlemor hadde det veldig moro på kjøkkenet, da. Og det er tross alt det som teller. Min dag og alt det der. Jah. Og muffinsene ble jo ganske fancy de også:Søndagsmiddag
Mens jeg er i det sjeldne huslige hjørnet så kan jeg like godt smette inn oppskrift på søndagens kylling- og paprikaform:

4 kyllingfileter
6 paprika
3 løk
4 fedd hvitløk
1 broccoli
1 terning hønsebuljong
1-2 ss sitronsaft
2 bokser tomater
2-3 ss søt chilisaus
1-2 ss gresskarolje
salt, pepper, paprikapulver, rosmarin
olje til steking

Hell tomatene i stor ildfast form
Surr løk, hvitløk og paprika i 5-10 minutter, ha i formen
Ha broccoli, søt chilisaus, sitronsaft, gresskarolje, knust terning hønsebuljong og krydder (ikke rosmarin) i formen

Dekk formen med folie eller lokk og stå i ovnen på 200 grader i 30 minutter

Krydre kyllingen med salt, pepper, paprika og masse rosmarin
Brun den på steikepanna

Når tomatblandingen har stått i ovnen i 30 minutter, ta den ut og legg kyllingfiletene i. Sett den tildekkede formen m/kyllingene på nytt inn i ovnen og la den stå i 30 minutter til. Har jeg husket alt nå? Vi satser på det.Variasjonsmulighetene er mange; succhini, røde linser, gulrot, aubergine...osv.

God helg til dere!

3 kommentarer:

karna sa...

Titter innom og kjapper meg ut igjen, for jeg har JO IKKE LYST PÅ SJOKOLADE KAKE :-(
Ha ei fortsatt god helg ,-)

sissels sa...

Voldsomt så sulten jeg ble nå da - tar meg en bit av eplet jeg har liggende jeg.
Skjønner godt at de står i kø for å ville ha vottene dine, for du bruker noen flotte farger.
Ønsker deg ei rikig så god helg.

Sexy Sadie sa...

Takk for tips!

Kylling og paprika er sinnsyke ilag.