søndag, oktober 05, 2008

TEMA: Utstyrsliste

Å pakke til en ferie i Nord England i september er virkelig en utfordring, en ferie som hovedsakelig skal foregå i friluft i forskjellige landskap med ulikt terreng. Timevis i friluft. Hver dag i 13 dager. Med små muligheter til å benytte vaskerier o.l., stedene vi besøker er for små og uanseelige til å innbefatte sånne luksusforetak, og hadde de eksistert ville de trolig vært stengt når vi ankommer. Etter noen runder med pakking og tenking kom jeg fram til følgende utstyrsliste: (ikke nødvendigvis samme farger som de på linkene)

Pluss noen truser, et par hjemmestrikka sokker, tynnere sokker, t-skjorter, joggiser, en hjemmestrikket jakke i alpakka (den var gull verdt!) og en Norrøna Amundsen bomullsbukse. Disse plaggene var til "fritida" på kvelden.

Lista viste seg å være riktig så fornuftig, bortsett fra den gamle fjellanorakken så ble resten brukt jevnlig, noe også daglig. Oops, zipoff-buksa ble bare brukt én gang.

Betraktninger i ettertid
Jeg ble virkelig imponert over støvlene! Har et par tyngre og stødigere fjellstøvler hjemme, Crispi Besseggen, og var slett ikke sikker på om jeg valgte riktig da jeg bestemte meg for å la de bli igjen hjemme til fordel for de langt lettere la Sportiva. Jeg tenkte at jeg ville behøve noe lett på føttene i og med at jeg nesten ikke hadde fått trent de siste to månedene. En slags kompensasjon. Som den eneste i gruppa holdt jeg meg tørr på beina under hele turen, og det var ingen selvfølge akkurat denne september måneden!

Berghaus-buksa sto også til terningkast 6, utrolig at noe så tynt kan holde så mye vann ute! Goretex-membranen tåler ikke særlig med skitt og møkk før det oppstår et funksjonstap, (har jeg hørt og lest uten å ha erfart det selv) og innsiden av mine buksebein var gjørmete opp til knærne så og si hver dag. Buksa ble vasket én gang.

Resten av utstyret fungerte som forventet, altså aldeles utmerket, men hansker i softshell er ikke noe for meg. Er det såpass kaldt og vått at jeg begynner å fryse på henda, så vil jeg foretrekke votter, og da i goretex. Gjerne med innervott i ull, men dem strikker jeg like gjerne selv.

3 kommentarer:

lise sa...

Kjempekjekt å lese turinnleggene dine - og kanskje en ferieidé for oss når ungene blir litt eldre (og jeg har kommet i bedre form...

Anonym sa...

Spennende lesning, kjære grevling.

Mien sa...

Tusen takk, begge to! :)