onsdag, februar 21, 2007

Ferdige prosjekter

Inkalue og votter i selbumønster

Inkalue og selbuvotter strikket i Peer Gynt og pinner nr. 3. Jeg ville ha friske, reine farger som passer til den gamle, røde fjellanorakken min. Vottene har jeg brukt oppskrift til, men inkalua er strikket på frihånd. Måtte bare passe på at maskeantallet stemte med mønsteret. Lua satt litt løst da den var ferdig, så jeg plukka opp masker like innafor kanten og strikka en ca. fire cm vrangbord som jeg sydde fast på vranga.


Tradisjonelle selbuvotter i svart og offwhite

Egentlig strikka jeg flere par med svarte og offwhite selbuvotter først. De på bildet er Julia sine og de er også strikka i Peer Gynt. Jeg laga også noen til turvenninnene mine, de er bittelitt tynnere: Heilo og pinner nr. 3.

Mønstret jakke i sjokoladebrunt og offwhite
Denne var det virkelig kjempegøy å lage! Ingen oppskrift, men "mønsterstripene" i offwhite er snappet fra flere ulike strikkemønstre. Unntatt lokomotivene, de har jeg laga selv. Garnet er Rauma finull, og strikkepinnestørrelse er 3. Jeg har brukt knapper i tre, synes det er så fint på strikkeplagg. Denne jakka er kjempefin til alle cordbuksene mine i mørkebrunt, konjakk, kaki og flaskegrønn. Og den er varm! Men om den er like varm som jakka under er vel tvilsomt.


Ensfarga jakke i alpakka med skjerf tilDenne er strikka i tynn alpakka fra Du Store Alpakka. Pinner nr. 2,5. Fargen er mørk bringebærrød, pluss grønn, beige, sjokoladebrunt i skjerfet. Jakka ser ganske stor ut på bildet, men den er fiks og fin i virkeligheten. Og den er forholdsvis tynn.


Denne bloggen er herved oppdatert.

9 kommentarer:

Lin sa...

Jeg er både sjokkert og imponert på en gang.

Mien sa...

*knis*

Thanks, Lin. Det er i grunnen bra at jeg ikke HELT har mistet evnen til å sjokkere.

laura sa...

Den brune jakka var helt fantastisk flott. Åhh! Vil ha.

ja, og jeg er sjokkert jeg også. Jeg fant ikke ut at det var din blogg før jeg så Tdf-greiene.

Mien sa...

Du må gjerne kopiere den brune jakka. A piss åff keik for deg, laura, den er egentlig ganske kjapp å strikke.

Melaisa sa...

Oi..! Velkommen ut av skapet!

Mien sa...

eh.

Lynx sa...

Veldig mye fint. Jeg er imponert.

Mien sa...

Takk for det, Lynx!

Anonym sa...

Kjempeflott, Mien!
Ja, og så klarer jeg ikke å skrive under annet enn anonym.
May Britt